Automatische mailbeantwoorder (autoresponder) instellen

1. Log in op DirectAdmin, het control panel van uw hostingpakket. Dit doet u door uw gebruikersnaam en wachtwoord hiervoor in te vullen op http://www.uwdomeinnaam.xx:2222
    In plaats van uwdomeinnaam.xx typt u uw domeinnaam.
  2. Klik onder het kopje E-mail Management op Autoresponders.
  3. Klik op Create New Autoresponder.
  4. Vul het volgende venster in.
    Responder Address: het e-mailadres waarop de responder moet werken. Dit moet een bestaand e-mailadres zijn.
    Responder Message: het bericht dat terug wordt gestuurd.
    Send a CC to: als u dit aanvinkt en een e-mailadres opgeeft, worden de automatische berichten doorgestuurd naar dit e-mailadres (dus het antwoord wordt doorgestuurd.
  5. Klik op de knop Create.

N.B. Wilt u alleen een autoresponder instellen en de e-mail niet ontvangen, dan kunt u een forwarder aanmaken die e-mail doorstuurt naar ‘:blackhole:’ en op deze forwarder de autoresponder instellen.