Hoe zorg ik ervoor dat mijn site niet gehackt wordt?

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat websites worden gehackt. Dit kan heel vervelende gevolgen hebben voor u of uw klanten. Om dit te voorkomen kunt u een paar stappen ondernemen.

1. Update uw CMS naar de laatste versie, inclusief plugins en thema’s.

2. Maak gebruik van veilige wachtwoorden.

• Zorg ervoor dat uw wachtwoorden van het CMS, e-mail, Direct Admin, databases enzovoorts altijd uniek zijn.

3. Sla uw wachtwoorden veilig op

• Zorg ervoor dat de wachtwoorden in een ‘veilige kluis’ op een PC worden opgeslagen. Een virusscanner op deze PC is een must. Deze kunnen wij ook voor u regelen.

4. Maak gebruik van een virusscanner

• Een goede virusccanner is helaas niet gratis. Veel gratis virusccanners brengen ongewenste inhoud met zich mee. Maak daarom altijd gebruik van een betaalde en betrouwbare virusscanner.

5. Gebruik geen illegale plugins

• Soms lijkt het te mooi om waar te zijn, maar dan is dat het ook. Kom je ineens plugins tegen die normaal aangekocht moeten worden die nu opeens gratis zijn. Dan is er vaak iets mis.

6. Sla geen onnodige informatie op in uw hosting account

• Verwijder inactieve plugins en thema’s. Het is écht niet nodig om alle oude WordPress thema’s te installeren.
  • Verwijder mail-accounts die niet langer in gebruik zijn.
  • Verwijder mappen uit uw hosting die bij uw oude website of hostingomgeving horen.